Revisió Mèdica i Nens

La inquietud per la nostra resposta davant la pràctica d’exercici físic creix quan els que practiquen esport són els nens, els nostres fills.

Revisió mèdica i nens

Iniciar-se en la pràctica de  l’esport des d’edats molt primerenques té una infinitat d’avantatges. És important pel desenvolupament físic del nen/adolescent, serveix per prevenir malalties, és un bon mecanisme d’integració social, constitueix una de les principals activitats de recreació i introdueix al nen en un ambient de competició sana i positiva que reforça els seus valors. Des de petits, per tant, l’esforç físic ha de ser una part important de la vida dels nostres fills.

Així com, des que neixen, confiem la seva salut al seu pediatre, per què no li donem la mateixa importància a la seva salut en la pràctica de l’esport?

L’esport és salut sempre que es prenguin les precaucions necessàries perquè la pràctica de l’activitat física es realitzi dins d’un marc de seguretat adequat. La realització de proves d’esforç orientades no només a obtenir el certificat mèdic esportiu sinó a generar un estudi de qualitat de l’estat físic del nen i adolescent permet que l’esportista gaudeixi de l’activitat sense preocupar-se per la seva salut, i també permet que els pares només hagin de preocupar-se de veure com els seus fills aprenen, es desenvolupen i gaudeixen.